Tipy

Peckovní tropické putování za burčákem po Modrých horách

sport & burčák & víno & gastronomie & folklor



V sobotu 7. září 2024 se konal již 17. ročník tradiční modrohorské akce.
Krajem vína 2024:
Putování za burčákem po Modrých Horách.

O letošním posledním letním tropickém víkendu putovali všemi obcemi Modrých Hor četné skupinky nadšených cyklistů i pěších, kteří lačnili po ochutnávce burčáku hned na pečlivě vybraných devatenácti razítkovacích místech  ve vinařstvích, vinných sklípcích, bistrech a muzeu se skvělými tetičkami.

více

Náš výběr

Vinařství

.Rodinné vinařství Jedlička

Bořetice

Dokonalá symbióza tradičních postupů a nejnověší technologie. Veškerá produkce hroznů z vlastních vinic v BIO režimu je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vracíme k tradičním postupům – použití delší macerace (ležení a zrání rmutu po dobu několika týdnů). Růžová vína vyrábíme za přispění kryomacerace. Bílá vína tvoříme technologií řízeného kvašení odkalených moštů s použitím teroarních kvasinek. Díky těmto postupům vzniká víno, které nese výrazné charakteristické znaky odrůdy a zachovává si při tom výrazný senzorický vliv terroir.

více o firmě

Vyhledávání