
Dopolední část semináře bude věnována Frankovce z domácího i zahraničního pohledu a terroir na příkladu Modrých hor s hlediska historie, geologie, kultury, gastronomie, cestovního ruchu.
9:00 Společensko-hospodářská a kulturní demarkace terroir na příkladu Modrých hor, Mgr. Martin Markel, Ph.D., Historický ústav, Masarykova Univerzita Brno
10:15 „Zažij Modré hory“ z pohledu cestovního ruchu, Mgr. Radek Galousek, předseda certifikované destinační společnosti Lednicko-valtický areál a Hustopečsko, z.s., člen Svazu turistických oblastí České republiky
10:30 Krátká přestávka
10:45 Přírodní parametry Modrých hor, Ing. Jan Stávek, Ph.D., VÍNO J. STÁVEK, Němčičky
11:15 Gastronomická doporučení pro vinařskou turistiku, Pavel Buchwaldek, B-wine.cz
11:45 Frankovka z břidlicových a silně železitých půd, Christoph Wachter, vinařství Wachter-Wiesler, Burgenland, Rakousko

O představení Frankovky z břidlicových a silně železitých půd se erudovaně postará zahraniční host Christoph Wachter, vinařství Wachter-Wiesler, Burgenland, Rakousko
Po vydatném přednáškovém dopoledni plném zajímavých odborných informací všichni zúčastnění přivítají zasloužený oběd v restauraci hotelu Kraví Hora v Bořeticích .
V odpoledních hodinách bude následovat Konference pro sommeliéry o vínech VOC Modré hory.
Účast na semináři i konferenci s řízenou degustací je zdarma.
Celodenní seminář a konferencí s podporou Vinařského fondu organizuje Svazek obcí Modré hory ve spolupráci s VOC Modré hory z.s.. V podobném duchu je v plánu pořádat tuto celodenní akci každoročně.
Těšíme se opět na hojnou účast.