Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým jídlem i kávou

Náš výběr

Ubytování - restaurace - vinný sklep - wellness

Kavárna vinárna penzion U Křížku

Kobylí

Součástí penzionu je kavárna a vinárna s možností degustace vín a prohlídkou vinařství. "Suchou nohou od vinaře ze sklepa rovnou do postele"!

více o firmě

Vyhledávání