Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým jídlem i kávou

Náš výběr

Vinařství

.Vinařství Tomčala

Kobylí

Omladili jsme se a jedeme dál! Rodinné vinařství založil v roce 1997 dědeček Petr Tomčala, který vybudoval s plynoucími roky silnou vinařskou značku zaměřující se na výrobu kvalitních lahvových vín. Od roku 2020 jsou otěže vinařství v rukou vnuka Patrika a jeho manželky Nicole, kteří si svět vína zamilovali a se stejným elánem ho prezentují ostatním. Vlajkovými loděmi vinařství jsou zejména Sauvignon, Merlot a Veltlín. Roční produkce aktuálně činí 10 tisíc lahví vína ročně. Díky tomuto počtu je každé jedné láhvi vína věnována maximální péče a pozornost nejen ve sklepě, ale i při pěstování hroznů ve vinohradě. Vinařství sídlí v atraktivním prostředí kobylské sklepní uličky zvané Suchořádská zmola. Ta nabízí turistům a cyklistům ideální podmínky pro odpočinek a vychutnání si lahodného vína. Výhodou je, že se sklepní ulička nachází přímo na všech cyklotrasách protínajících Kobylí.

více o firmě

Vyhledávání