Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Vinařství Moit

Kobylí

Jsme malé rodinné vinařství, které se snaží hledat nové a originální možnosti zpracování révy vinné. Z našich hroznů vyrábíme kromě klasických odrůdových vín i oranžové víno, levandulové víno, víno s chilli, vinné mošty a vinné želé. Prioritou je pro nás kvalitní surovina a dobře odvedená práce. Našim cílem je Vaše spokojenost, vytvoření krásných a nevšedních okamžiků spojených s chutí a vůní našeho vína a delikates.

více o vinařství

Vyhledávání