Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Rodinné vinařství Jedlička

Bořetice

Dokonalá symbióza tradičních postupů a nejnověší technologie. Veškerá produkce hroznů z vlastních vinic v BIO režimu je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vracíme k tradičním postupům – použití delší macerace (ležení a zrání rmutu po dobu několika týdnů). Růžová vína vyrábíme za přispění kryomacerace. Bílá vína tvoříme technologií řízeného kvašení odkalených moštů s použitím teroarních kvasinek. Díky těmto postupům vzniká víno, které nese výrazné charakteristické znaky odrůdy a zachovává si při tom výrazný senzorický vliv terroir.

více o vinařství

Vyhledávání