Sobota 23. března 2024 se nesla v duchu I. putování po táborských sklepech. Organizátoři si moc nelámali hlavu s tím, koho pozvat na první ročník, a hned oslovili vinaře ze spolku VOC Modré hory se svými skvělými terroir víny.
Přijeďte si užít letošní léto do Velkých Pavlovic s cimbálem do vinařství, které bylo v letošním roce oceněno 3x zlatou medailí Salon vín ČR 2023.
Přijeďte oslavit jaro vínem! Vinaři z Velkých Pavlovic pro vás připravili akci "Májové otevřené sklepy 2024".
.Vinařství Ludwig
vína VOC MODRÉ HORY
suché
199 Kč
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
2017 · suché
250 Kč
.Vinařství VÍNA HERZÁNOVI
vína VOC MODRÉ HORY
suché
310 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
380 Kč
.Vinařství Bukovský
Modrohorská pecka 2023
2019 · suché
220 Kč
.Vinařství Baraque - V.P.
Modrohorská pecka 2023
2021 · suché
260 Kč
.Vinařství ZD Němčičky
Modrohorská pecka 2023
2022 · polosuché
182 Kč
.Vinařství MITOMA Vrbice
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
170 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.