Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Vinařství SPRINGER

Bořetice

„Jsme přesvědčeni, že i na Moravě se dají udělat velká červená vína.“ Malé, skutečně rodinné vinařství, jehož kořeny sahají až do roku 1807. Pavel Springer navazuje na tradici mnoha předchozích generací. S manželkou Naďou a syny Pavlem a Adamem hospodaří na 5 hektarech vlastních vinic v tratích Čtvrtě a Skale. Naprosto přirozené je šetrné obdělávání vinic a přísně redukovaná úroda hroznů. „Kvalita vína vzniká už ve vinici, proto zpracováváme pouze vlastní hrozny“. Veškerá produkce má osobitý a nezaměnitelný charakter. Nejlepší vína nesou označení "Family Reserve" - vína
nejsou filtrovaná ani čířená. Vlajkovou lodí rodinného vinařství jsou cuvée SKALE (čti "skale") a CHASY (čti "šasy").

více o vinařství

Vyhledávání