Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Vinařství Hulata

Němčičky

Výhodou našeho vinařství je, že se nachází pod pískovcovým kopcem, což dovolilo vyhloubit chodby pro uložení a zrání lahvových vín při konstantní celoroční teplotě 8 °C. Vinařství s produkcí kolem 150 000 litrů sudového a lahvového vína zpracovává hrozny ze čtyř hektarů vlastních vinic a z nákupu od místních pěstitelů.

více o vinařství

Vyhledávání