V enovzdělávacím duchu se 23. února 2024 od deváté hodiny dopolední uskutečnil na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář na téma „Frankovka – stěžejní odrůda nejen regionu Modré hory“ s odpolední konferencí pro sommeliéry o vínech VOC Modré hory.
Srdečně vás zveme do Němčiček na Jarní festival vína. Akce se koná v sobotu 30.3. od 14:00 do 24:00 v Kulturním domě v Němčičkách.
Vláda republiky spolu s vinaři Vás srdečně zvou na tradiční Velikonoční výstavu vín, kde ochutnáte vína místních i okolních vinařů.
.Vinařství Víno z Kobylí
vína VOC MODRÉ HORY
2015 · suché
246 Kč
.Rodinné vinařství Jedlička
vína VOC MODRÉ HORY
suché
270 Kč
.Vinařství Baraque - V.P.
vína VOC MODRÉ HORY
suché
200 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
333 Kč
.Vinařství Bukovský
Modrohorská pecka 2023
2019 · suché
220 Kč
.Vinařství Miroslav Habřina
Modrohorská pecka 2023
2019 · suché
239 Kč
.Vinařství ZD Němčičky
Modrohorská pecka 2023
2022 · polosuché
182 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
Modrohorská pecka 2023
2019 · suché
270 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.
naše
Modré Hory
Vinařství
Vrbice
Vinařský spolek
Velké Pavlovice
Ubytování - vinný sklep - wellness
Velké Pavlovice
vinařský spolek
Modré Hory
Vinařství - ubytování
Kobylí