Nastaly nám ostatky. Masopustní období trvající od svátku Tří králů (6. ledna) do Popeleční středy. Hlavně pro poslední dny tohoto období jsou charakteristické velmi uvolněné zábavy s konzumním chováním. Právě vrchol tohoto času a jeho poslání dalo jméno celému období - masopust. Jeho název nás navádí na nadcházející období = maso opusť.
V enovzdělávacím duchu se v pátek 21. února 2025 od deváté hodiny dopolední uskuteční na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář pro všechny vinohradníky, vinaře, provozovatele gastro a ubytovacích kapacit i další zájemce ve službách cestovního ruchu nejen v regionu Modré hory.
Svazek obcí Modré Hory ve spolupráci s VOC Modré hory z.s. zve v pátek 21. února 2025 všechny provozovatele gastro a ubytovacích kapacit, vinaře a sommeliéry na konferenci o vínech VOC Modré hory s řízenou degustací od čtrnácté hodiny do hotelu Kraví hora Bořetice. Ochutnávat se bude Frankovka i z různých dalších významných světových terroir.
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
2017 · suché
250 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
2013 · suché
129 Kč
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
suché
270 Kč
.Vinařství VÍNA HERZÁNOVI
vína VOC MODRÉ HORY
suché
320 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
Němčičky
VÍNO J. STÁVEK je rodinné vinařství situované ve VINAŘSKÉM DVOŘE v Němčičkách, který byl postaven v roce 1898 a dnes už v tomto selském stavení vyrůstá pátá generace vinařů. Vinařství se specializuje na fortifikovaná vína, jejichž produkce je v tuzemsku velmi nevšední a vína rosé, která se na soutěžích umisťují na předních místech. Důležitou součástí produkce jsou také rodinná cuvée, jejichž recept pochází vždy od jednoho z předků stávajícího enologa Jana Stávka. Vedle produkce oceňovaných vín je důležitou součástí také enoagroturistika, při které jsou návštěvníci nejen seznamování s domácími víny, ale také degustacemi ve vinicích a v několikero sklepích náležejících k vinařství seznamování s celým procesem výroby.