Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Vinařství VÍNA HERZÁNOVI

Kobylí


Jsme rodinné vinařství z obce Kobylí. Vinnou révu pěstujeme na 5 ha půdy. Zásadní je pro nás organický přístup k hospodaření a vína produkovaná s minimem zásahů během zpracování hroznů, zrání a finalizace (lahvování). Zdravá půda je pro nás velmi důležitá. Naší prací se snažíme o zvyšování biodiverzity ve vinicích a celé krajině. Ze zdravé rostliny sklízíme zdravý hrozen v ten pravý čas v závislosti na požadovaném stylu vína.

více o vinařství

Vyhledávání