Frankovka, nenápadná stálice moravských vinic


V enovzdělávacím duchu se 23. února 2024 od deváté hodiny dopolední uskutečnil na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář na téma „Frankovka – stěžejní odrůda nejen regionu Modré hory“ s odpolední konferencí pro sommeliéry o vínech VOC Modré hory.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

vinařství

.Vinařství Bukovský

Kobylí

Šetrným sběrem hroznů a zpracováním bobulí směřujeme k produkci vín s minimálním použitím chemie ve vinici i sklepě. K výrobě bílých a růžových vín používáme převážně moderní postupy a technologie, u červených vín pak dáváme přednost tradičním metodám. Při školení vína jsme trpěliví, víno má čas vyzrát v akátových nebo dubových sudech a následně i v lahvích. Protože jsme z Modrých Hor, naším cílem je vyrábět špičková moravská růžová a červená vína s vlastním rukopisem a charakterem.
 

více o vinařství

Vyhledávání