V enovzdělávacím duchu se 23. února 2024 od deváté hodiny dopolední uskutečnil na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář na téma „Frankovka – stěžejní odrůda nejen regionu Modré hory“ s odpolední konferencí pro sommeliéry o vínech VOC Modré hory.
Srdečně vás zveme do Němčiček na Jarní festival vína. Akce se koná v sobotu 30.3. od 14:00 do 24:00 v Kulturním domě v Němčičkách.
Vláda republiky spolu s vinaři Vás srdečně zvou na tradiční Velikonoční výstavu vín, kde ochutnáte vína místních i okolních vinařů.
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
2017 · suché
250 Kč
.Vinařství MITOMA Vrbice
vína VOC MODRÉ HORY
2020 · suché
150 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
250 Kč
.Vinařství Arte Vini
vína VOC MODRÉ HORY
suché
250 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
280 Kč
.Rodinné vinařství Suský
Modrohorská pecka 2023
2021 · suché
230 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
230 Kč
.Vinařství Lacina
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
277 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.
Vinná galerie
Velké Pavlovice
vinařství - ubytování
Bořetice
Vinařství - ubytování
Němčičky
Vinařství
Velké Pavlovice
Vinařství
Kobylí
vinařský spolek
Modré Hory