Sobota 23. března 2024 se nesla v duchu I. putování po táborských sklepech. Organizátoři si moc nelámali hlavu s tím, koho pozvat na první ročník, a hned oslovili vinaře ze spolku VOC Modré hory se svými skvělými terroir víny.
Velkopavlovický spolek vinařů VÍNO Z VELKÝCH PAVLOVIC zve na Letní otevřené sklepy aneb týden plný vína.
Přijeďte si užít letošní léto do Velkých Pavlovic s cimbálem do vinařství, které bylo v letošním roce oceněno 3x zlatou medailí Salon vín ČR 2023.
.Vinařství Baraque - V.P.
vína VOC MODRÉ HORY
suché
230 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
333 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
350 Kč
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
suché
270 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
280 Kč
.Vinařství Tomčala
Modrohorská pecka 2023
2021 · suché
320 Kč
.Vinařství Horák
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
158 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
230 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.