Tak trochu jiná zima, MODRÉ HORY jsou na zimu připraveny, a co Vy? Jen u nás si to můžete namířit "ze SJEZDOVKY přímo do SKLEPA" Tak si to parádně užijte!
Město Velké Pavlovice Vás srdečně zve na VÁNOČNÍ JARMARK U RADNICE. Neděle 17. prosince 2023, zahájení a otevření bran ve 12.30 hodin. Náměstí před radnicí města ve Velkých Pavlovicích.
Kobylští stárci a stárky Vás zvou na tradiční Štěpánskou zábavu, která se koná 26.12. 2023 v Sokolovně.
.Vinařství Baraque - V.P.
vína VOC MODRÉ HORY
suché
200 Kč
.Vinařství VÍNA HERZÁNOVI
vína VOC MODRÉ HORY
suché
310 Kč
.Vinařství Baraque - V.P.
vína VOC MODRÉ HORY
suché
230 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
suché
355 Kč
.Rodinné vinařství Suský
Modrohorská pecka 2023
2021 · suché
230 Kč
.Vinařství Lacina
Modrohorská pecka 2023
2022 · suché
277 Kč
.Vinařství Pavel & Radim Stávkovi
Modrohorská pecka 2023
polosuché
205 Kč
.Vinařství Lacina
Modrohorská pecka 2023
2016 · suché
443 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.