Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství - ubytování

.Vinařství Hempl

Bořetice

Jsme rodinné vinařství. Pro výrobu vína používáme převážně hrozny z vlastní produkce. Při zpracování vín využíváme moderní technologie, zapracované do tradičních výrobních postupů. Ročně vyrobíme patnáct až dvacet tisíc lahví tohoto lahodného moku. U bílých vín klademe důraz především na odrůdový, osobitý charakter a harmoničnost. Červená vína v sobě zase zachovávají barvu, vůni, chuť a jedinečnost zdejšího unikátního mikroklima. Vína, která vyrábíme mají osobitý charakter a nesou jedinečný rukopis sklepmistra.

více o vinařství

Vyhledávání