Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Vinařství VÍNO J. STÁVEK

Němčičky

VÍNO J. STÁVEK je rodinné vinařství situované ve VINAŘSKÉM DVOŘE v Němčičkách, který byl postaven v roce 1898 a dnes už v tomto selském stavení vyrůstá pátá generace vinařů. Vinařství se specializuje na fortifikovaná vína, jejichž produkce je v tuzemsku velmi nevšední a vína rosé, která se na soutěžích umisťují na předních místech. Důležitou součástí produkce jsou také rodinná cuvée, jejichž recept pochází vždy od jednoho z předků stávajícího enologa Jana Stávka. Vedle produkce oceňovaných vín je důležitou součástí také enoagroturistika, při které jsou návštěvníci nejen seznamování s domácími víny, ale také degustacemi ve vinicích a v několikero sklepích náležejících k vinařství seznamování s celým procesem výroby.

více o vinařství

Vyhledávání