V sobotu 7. září 2024 se konal již 17. ročník tradiční modrohorské akce.
Krajem vína 2024:
Putování za burčákem po Modrých Horách.
O letošním posledním letním tropickém víkendu putovali všemi obcemi Modrých Hor četné skupinky nadšených cyklistů i pěších, kteří lačnili po ochutnávce burčáku hned na pečlivě vybraných devatenácti razítkovacích místech ve vinařstvích, vinných sklípcích, bistrech a muzeu se skvělými tetičkami.
Vinaři z Kobylí Vás zvou na otevřené sklepy. Po kobylských uličkách za vínem a burčákem 2024. Akce se uskuteční v sobotu 21. září 2024. V neděli 22. září 2024 bude probíhat prodej vín v jednotlivých vinařstvích.
28.září už se nezadržitelně blíží a v muzeu obce Kobylí je několik let právě tento den na programu tradiční vaření trnek.
Dáme kroj a tradiční akce vaření trnek v muzeu.
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
2014 · suché
153 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
2014 · suché
129 Kč
.Vinařství MITOMA Vrbice
vína VOC MODRÉ HORY
suché
182 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
suché
355 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.
Vinařství - ubytování
Kobylí
Vinařství
Němčičky
vinařství - kavárna
Vrbice
Vinařství - ubytování
Bořetice
Vinařství
Kobylí
Ubytování - vinný sklep
Bořetice