Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým jídlem i kávou

Náš výběr

Vinařství - ubytování - restaurace - wellness

.Vinařství Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.

Velké Pavlovice

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice byla založena v roce 1901 jako „Zemská révová školka“. Jejím cílem bylo pomoci moravskému vinohradnictví, které bylo zdecimováno mšičkou revokazem. Udržovací šlechtění bylo zahájemo v roce 1943 a od roku 1953 začíná novošlechtění z něhož vznikli odrůdy André, Pálava, Aurelius a Agni. Nyní obhospodařuje 45 ha vinic se 100 klony ve 20 odrůdách, které tvoří genofond révy vinné ČR. V roce 2009 se majiteli stali manželé Jarmila a Vladimír Poliakovi. Součástí vinařství je špičkové ubytování v penzionu, wellness a kvalitní restaurace s vyhlášenou gastronomií.

více o firmě

Vyhledávání