Tradiční regionální gastronomie

O Moravácích je obecně známo, že jsou velmi pohostinní. A nekončí to jen u skleničky vína, kterou vám nalijí kdykoliv a kdekoliv. V Modrých Horách se můžeme chlubit také skvělou gastronomií, což jde se skvělým vínem ruku v ruce!

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

Vinařství

.Rodinné vinařství Jedlička

Bořetice

Dokonalá symbióza tradičních postupů a nejnověší technologie. Veškerá produkce hroznů z vlastních vinic v BIO režimu je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vracíme k tradičním postupům – použití delší macerace (ležení a zrání rmutu po dobu několika týdnů). Růžová vína vyrábíme za přispění kryomacerace. Bílá vína tvoříme technologií řízeného kvašení odkalených moštů s použitím teroarních kvasinek. Díky těmto postupům vzniká víno, které nese výrazné charakteristické znaky odrůdy a zachovává si při tom výrazný senzorický vliv terroir.

více o vinařství

Vyhledávání