Nastaly nám ostatky. Masopustní období trvající od svátku Tří králů (6. ledna) do Popeleční středy. Hlavně pro poslední dny tohoto období jsou charakteristické velmi uvolněné zábavy s konzumním chováním. Právě vrchol tohoto času a jeho poslání dalo jméno celému období - masopust. Jeho název nás navádí na nadcházející období = maso opusť.
Kobylští stárci a chasa Vás srdečně zvou na krojový ples, který se bude konat 15. 2. 2025 v Sokolovně.
V enovzdělávacím duchu se v pátek 21. února 2025 od deváté hodiny dopolední uskuteční na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář pro všechny vinohradníky, vinaře, provozovatele gastro a ubytovacích kapacit i další zájemce ve službách cestovního ruchu nejen v regionu Modré hory.
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
2013 · suché
129 Kč
.Vinařství VÍNA HERZÁNOVI
vína VOC MODRÉ HORY
suché
310 Kč
.Vinařství Bukovský
vína VOC MODRÉ HORY
suché
255 Kč
.Vinařství Arte Vini
vína VOC MODRÉ HORY
2021 · suché
250 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.
Ubytování - vinný sklep
Bořetice
Ubytování - vinotéka - kavárna
Velké Pavlovice
Ubytování - vinný sklep
Bořetice
Vinařství
Velké Pavlovice
Vinařství - ubytování
Velké Pavlovice
Ubytování - restaurace - vinný sklep
Velké Pavlovice