Svatomartinská tradice

Na svátek sv. Martina nepřijíždí jen Martin na bílém koni, symbolizující příchod zimy a blížící se advent, ale také nastává období hodů a posvícení, k nimž od nepaměti patří pečená husa a svatomartinské víno.
V 11 hodin 11 minut 11. listopadu se poprvé připíjí mladým vínem, podle něhož prý lze odhadnout, jak dobrá budou vína letošní úrody. Po celý den i ve dnech následujících nabízejí restaurace a vinařství nejrůznější svatomartinská menu.

Vydejte se za dobrým vínem

Náš výběr

vinařství

.Vinařství Bukovský

Kobylí

Šetrným sběrem hroznů a zpracováním bobulí směřujeme k produkci vín s minimálním použitím chemie ve vinici i sklepě. K výrobě bílých a růžových vín používáme převážně moderní postupy a technologie, u červených vín pak dáváme přednost tradičním metodám. Při školení vína jsme trpěliví, víno má čas vyzrát v akátových nebo dubových sudech a následně i v lahvích. Protože jsme z Modrých Hor, naším cílem je vyrábět špičková moravská růžová a červená vína s vlastním rukopisem a charakterem.
 

více o vinařství

Vyhledávání