Sobota 18. května 2024 proběhla ve znamení další série Putování Malovaným krajem a to Krajem vína - Májové putování okolím Modrých hor v duchu pěší turistiky, cykloturistiky, gastrospecialit a skvělého vína v Modrých horách i okolí.
Zveme Vás na tradiční akci - Den otevřených sklepů v areálu vinných sklepů pod Kraví horou v Bořeticích.
Vinaři Vrbice připravili letní služby otevřených sklepů od 31. května do 8. září 2024 s rozverným názvem
NA VRBICU PRO OPICU.
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
2017 · suché
250 Kč
.Rodinné vinařství Jedlička
vína VOC MODRÉ HORY
suché
270 Kč
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
250 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
vína VOC MODRÉ HORY
2014 · suché
129 Kč
.Vinařství Lacina
Modrohorská pecka 2023
2016 · suché
443 Kč
.Rodinné vinařství Suský
Modrohorská pecka 2023
2021 · suché
230 Kč
.Vinařství Vít Sedláček
Modrohorská pecka 2023
2019 · suché
270 Kč
.Vinařství Bukovský
Modrohorská pecka 2023
2019 · suché
220 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.