Nastaly nám ostatky. Masopustní období trvající od svátku Tří králů (6. ledna) do Popeleční středy. Hlavně pro poslední dny tohoto období jsou charakteristické velmi uvolněné zábavy s konzumním chováním. Právě vrchol tohoto času a jeho poslání dalo jméno celému období - masopust. Jeho název nás navádí na nadcházející období = maso opusť.
V enovzdělávacím duchu se v pátek 21. února 2025 od deváté hodiny dopolední uskuteční na hotelu Kraví Hora v Bořeticích seminář pro všechny vinohradníky, vinaře, provozovatele gastro a ubytovacích kapacit i další zájemce ve službách cestovního ruchu nejen v regionu Modré hory.
Svazek obcí Modré Hory ve spolupráci s VOC Modré hory z.s. zve v pátek 21. února 2025 všechny provozovatele gastro a ubytovacích kapacit, vinaře a sommeliéry na konferenci o vínech VOC Modré hory s řízenou degustací od čtrnácté hodiny do hotelu Kraví hora Bořetice. Ochutnávat se bude Frankovka i z různých dalších významných světových terroir.
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
250 Kč
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
suché
270 Kč
.Vinařství Arte Vini
vína VOC MODRÉ HORY
2021 · suché
250 Kč
.Vinařství SYFANY
vína VOC MODRÉ HORY
suché
250 Kč
Náš výběr
vinařský spolek
.VOC MODRÉ HORY, z.s.
Modré Hory
VOC MODRÉ HORY je prvním VOC v České republice, které vyrábí VOC vína pouze z modrých odrůd révy vinné. Vinaři regionu pečlivě a dlouho vybírali a zvolili z těch nejtradičnějších, momentálně nejpěstovanějších a nejpříhodnějších pro svůj region tři: Frankovku, Svatovavřinecké a Modrý Portugal. Z těchto je možné uvádět na trh červená vína po 18 měsíčním zrání a mladá rosé vína.