Podzimní otevřené sklepy spojené s ochutnávkami mladých vín ročníku 2025. Tato akce je vzhledem k velikosti vrbeckých sklepů kapacitně omezena (max. 600 osob), je tedy ideální příležitostí pro setkání s vinaři a rozpravám o jejich vinařské filosofii.
PODZIMNÍ ŠLAPKA aneb UZAVÍRÁNÍ TURISTICKÉ SEZÓNY roku 2025 ve Velkých Pavlovicích.
folklor
Město Velké Pavlovice ve spolupráci se svazkem obcí Modré Hory a Presúzním sborem z Velkých Pavlovic uvítalo v sobotu 11. října 2025 ve své sokolovně všechny příznivce lidových písniček na Modrohorském zpívání s účastí všech pěti mužských sborů mikroregionu Modré Hory z obcí Bořetice, Vrbice, Kobylí, Němčičky a Velké Pavlovice. Nechyběli ani skvělí hosté.
blahodárný světový unikát
sport & burčák & víno & gastronomie & folklor
poznávání a zážitky
unikátní interaktivní
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.
VINNÉ BISTRO - KAVÁRNA
Velké Pavlovice
Vinařství
Kobylí
vinařství - ubytování - wellness
Vrbice
vinařství
Kobylí
Ubytování - vinný sklep
Vrbice
Vinařství - ubytování
Vrbice
Vinařství
Němčičky
Vinařství
Němčičky
Vinařství - ubytování
Němčičky
Vinařský spolek
Vrbice