O Moravácích je obecně známo, že jsou velmi pohostinní. A nekončí to jen u skleničky vína, kterou vám nalijí kdykoliv a kdekoliv. V Modrých Horách se můžeme chlubit také skvělou gastronomií, což jde se skvělým vínem ruku v ruce!
Město Velké Pavlovice Vás srdečně zve na VÁNOČNÍ JARMARK U RADNICE. Neděle 22. prosince 2024, zahájení a otevření bran ve 12.30 hodin. Náměstí před radnicí města ve Velkých Pavlovicích, Náměstí 9. května.
Kobylští stárci Vás zvou na tradiční Štěpánkou zábavu, která se koná 26.12.2024 v Sokolovně
.Vinařství VÍNO J. STÁVEK
vína VOC MODRÉ HORY
suché
380 Kč
.Rodinné vinařství Jedlička
vína VOC MODRÉ HORY
suché
270 Kč
.Vinařství Víno z Kobylí
vína VOC MODRÉ HORY
2015 · suché
246 Kč
.Vinařství MITOMA Vrbice
vína VOC MODRÉ HORY
2022 · suché
170 Kč
Náš výběr
Vinařství
.Vinařství Kamil Prokeš
Velké Pavlovice
Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou
do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad a přídavků s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní vinohrady situované ve viniční trati Punty ve Velkých Němčicích, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Obnova dvou hektarů se chystá v nejbližších letech. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat.